Konzerváló fogászat

President Fogászat Kapcsolat

Konzerváló fogászat

Még a legkörültekintőbben ápolt fogaknál is előfordul akár az idő múlása, akár genetikai tényezők miatt, hogy a fog keményszöveti állománya megbetegszik, és benne üreg alakul ki. Amikor a fog szuvasodása terjedni kezd, és a belső rész védőfala elvékonyodik, és a fog érzékennyé válik hidegre, melegre, édes vagy savanyú ízekre. A fogászatunkat ilyen panaszokkal felkereső páciensek esetében szinte minden kezdeti stádiumú esetben esztétikus fogtömésre van szükség. Amennyiben a foganyag veszteség túlzottan nagymértékű, a fog szerkezeti egységének helyreállításához már nem elég a fogakat töméssel ellátni, úgynevezett betét (inlay/onlay) készítése válhat indokolttá.

Mikor a fogak szuvasodása már túlzottan mélyre terjed elérheti a fogak belsejében található a fogat belülről tápláló ér-ideg hálózatot. Ilyen esetekben a fogbél irritálódik, baktériumokkal fertőzötté válik, begyullad később elhal. A fogbélgyulladás és a fogbél elhalás is, csillapíthatatlan fájdalmak kialakulását eredményezheti. Ebben az esetben válhat szükségessé a fogak gyökérkezelése.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fogakat megőrző konzerváló bevatkozások során is arra törekedjünk, hogy pácienseink teljesen fájdalommentes kezelésben részesüljenek.

Esztétikus fogtömés

Napjainkban egyre inkább kiterjed az esztétikai fogászat fogalma a legtöbb fogászati kezelésre. Míg régebben esztétikai fogászat alatt elsősorban a fogszabályozást és a fogpótlást értettük, ma ennél sokkal szélesebb skálát ölel fel a téma, többek között az esztétikus fogtömés is ide tartozik. Az esztétikai fogászat elsődleges célja, hogy a szépség és az egészség olyan módon kerüljön ötvözésre, hogy az minden igényt kielégítsen.

Mint minden fogászati beavatkozást a centrumunkban így a fogtöméseket is fej mikroszkópban végezzük el , így az apró részletek sem tudják elkerülni a figyelmünket, aminek eredményeképpen tartós és aprólékosan kidolgozott esztétikus fögtöméseket tudunk a minket választó páciensek számára készíteni.

Konzerváló fogászat

Betétek: inlay, onlay, overlay

tömések egyik speciális, indirekt fajtája, melyet a fogtechnikus készít el a laboratóriumban precíziós digitális lenyomatok alapján. Az elkészült betétet a speciális ragasztócementek segítségével rögzítjük a fogban kialakított üregben.


Nagy általánosságban elmondható, hogy nagy foganyag-veszteség esetén, különösen ha gyökérkezelt fogról van szó, mindenképpen előnyben kell részesítenünk a töméssel szemben ezen megoldásokat, mert így jó eséllyel megelőzhető a gyökérkezelt fogaknál nagyon gyakori fogtörés. Esztétikai szempontból is sokkal tökéletesebb eredmény érhető el, mint a hagyományos tömésekkel. Továbbá nagymértékben szuvasodott fogaknál megfelelően rekonstruálható a fog eredeti alakja, mellyel elkerülhető a nem kívánt étel beékelődés.

Konzerváló fogászat

Fogpótlások

Gyökérkezelés

A páciensek nagy részét megkérdezve, hogy melyik a legfájdalmasabb fogászati beavatkozás, egyértelmű választ kapunk: a gyökérkezelés. De szerencsére nálunk hála a modern eszközöknek és a magasan képzett orvosoknak ez már egyáltalán nem így van!

 

A fog kemény szövetein belül található fogbél gyulladásos folyamatait leggyakrabban a mély, szuvas üregekben tanyázó baktériumok okozzák. A fogbél üreg speciális anatómiai felépítése miatt ezen gyulladásos folyamat egy idő után visszafordíthatatlan stádiumba lép, ilyenkor minden esetben a gyökérkezelés az egyetlen megoldás a fog megtartására. A gyökérkezeléses eljárással a fertőzött fogbél kerül eltávolításra, így a kialakult erős fájdalom hamar elmúlik. 

A fogak gyökérkezelése során előfordulhat, hogy az általunk napi rutinban minden beavatkozáshoz használt 2-6- szoros nagyítás nem elegendő a gyökércsatornák speciális anatómia helyzete vagy egy esetlegesen betört műszer eltávolítása miatt. Ilyenkor szükségessé válhat a sikeres kezelés elvégzéshez egy speciális fogászati mikroszkóp használata.

Fogászati centrumunk modern technika eszközei:

•  gépi gyökértágító rendszer, 

•  elektromos gyökércsatorna meghatározó, 

•  nagy felbontású digitális röntgen berendezések, 

•  digitális endodontiai – céllal készített CBCT felvételek, 

•  high-tech fogászati mikroszkóp,

 

és anyagait használva ma már nagy biztonsággal baktériummentessé tehetjük a fertőzött területet, ami nagyon fontos szerepet játszik a sikeres kezelésben, ezzel még hosszú évekig biztosítva a fogak megtartását. 

 

A fogak gyökérkezelése során előfordulhat, hogy az általunk napi rutinban minden beavatkozáshoz használt 2-6- szoros nagyítás nem elegendő a gyökércsatornák speciális anatómia helyzete vagy egy esetlegesen betört műszer eltávolítása miatt. Ilyenkor szükségessé válhat a sikeres kezelés elvégzéshez egy speciális fogászati mikroszkóp használata.

 

Konzerváló fogászat

Hogyan segít a mikroszkóp a gyökérkezelésben?​

1.  A mikroszkópos gyökérkezelés rendkívül modern és hatékony eljárás a fog megmentése érdekében.

2.  Akár 40-szeres nagyításban végezhető a fog kezelése, ezáltal biztosabb az eredmény.

3.  A kezelést kérésére monitorra is kivetíthetjük, ezáltal utólag akár Ön is megtekintheti a kezelés egyes lépéseit.

4.  Mikroszkóp segítségével biztosabb, biztonságosabb és gyorsabb a kezelés.

5.  A nagyítás miatt elég egy pici lyukat készíteni, ezáltal páciensünk kevés foganyagot veszít el.

6.  A kezelőorvos belelát a gyökércsatornába, sőt lelát a mélyére, ezáltal nem marad vissza piszkos, gyulladt rész, törmelék, vagy baktériummal szennyezett felület.

7.  A gyökérkezelés specialista fogorvos (endodontus) jól kinagyítva, teljes kontrollal tudja végezni a munkáját, így a fog megmentésének nagy az esélye.

8.  A kezelt felületek, felszínek ellenőrzése is nagy alapossággal történhet meg.

9.  A szabad szemmel alig észrevehető gyökércsatornák feltárása mikroszkópos nagyításban könnyedén elvégezhető, és így lesz a legnagyobb esélyünk a baktériumok elpusztítására és a fog megmentésére!

10. A nagyításban történt kezelés miatt kevesebb ép foganyag eltávolítására van szükség – minél több ép foganyagunk van, a fogunkat annál hosszabb ideig őrizhetjük meg!

Konzerváló fogászat

Mikroszkópos gyökérkezeléssel a fogat akár 40-szeres nagyításban is kezelhetjük, ezáltal felfedezhetjük a szabad szemmel nem látható elváltozásokat. Tökéletes tisztítást érünk el, majd a fogat hermetikusan, gyökértöméssel zárjuk le.

Fogászati centrumunkban rendelkezésre álló high-tech mikroszkóp, melynek segítségével az ilyen és ehhez hasonló problémás esetek megoldásában is tudunk segíteni a minket választó pácienseknek.

 

Nagyon fontosnak tartjuk , hogy a gyökérkezelt fogak végleges ellátásaként a fogak koronai részét valamilyen fogpótlással lássuk el a későbbi törések miatti fogelvesztések megelőzése érdekében.

Konzerváló fogászat

Konzerváló fogászat

digitális fogászat
Digitális fogászat

Minden eset egyedi. Így nálunk minden fogpótlás készítését gondos állapotfelmérés és tervezés előzi meg. Ehhez ma már nagyon nagy százalékban…

Tovább
Konzerváló fogászat
Áraink

Tekintsd meg aktuális áraink.

Tovább
Fogpótlások
Parodontológia

A fogágybetegségről legtöbben a fogkrémreklámokból hallunk először. Általános igazság, hogy az emberek nagyon kevéssé tudatosak erre a krónikus gyulladásos betegségre,…

Tovább
Fogszabályozás

A fogszabályozásra a páciensek többsége csak esztétikai kezelésként tekint, illetve 30-40 éves kor felett úgy gondolják, hogy erről már lemaradtak.…

Tovább

Konzerváló fogászat

IDŐPONTOT FOGLALOK

Lépj velünk kapcsolatba,
Foglalj időpontot online vagy hívj minket a +36 70 334 3969 telefonszámon!