Smart Guide - A navigált Implantáció

Sikeres implantációs fogpótlás titka

A fogorvosi szakma egyértelmű álláspontja szerint az implantátum beültetés sikerességének egyik legmeghatározóbb tényezője, az implantátum pozíciója.

Az implantátum pozícionálása egy nagyon precíz művelet, amire az orvosnak van a legnagyobb hatása. A beavatkozás során rendkívül fontos, hogy esztétikailag és anatómiailag helyes pozícióba kerüljön az implantátum, és ennek megfelelően történjen meg a csontos gyógyulás.

Hogyan valósul ez meg?

Az implantációs beavatkozások többsége, eddig hagyományos módon, röntgenfelvétel és CT alapján, szabadkézzel történt. A fogorvos kiemelkedő szakértelme mellett is elő fordul, hogy a szabadkézi beültetés, nem kellő mértékben éri el a kívánt hatásat.

A SMART Guide egy olyan forradalmi újdonságokat tartalmazó digitális technológia, amely lehetővé teszi a kezelő orvos számára a tökéletes tervezést, és pozícionálást. A fogorvos számítógépen, nyugodt körülmények között tervezi meg a beavatkozást, a páciensről készült 3 dimenziós felvételen.

Navigált implantáció

Az esztétikai és anatómiai szempontból is optimális terv alapján, a páciens számára egyedileg gyártott műtéti sablon gondoskodik arról, hogy az implantátum a tökéletes pozícióba kerüljön.

A műtétet és a gyógyulási időt követően, a fogtechnikai munka, már ugyan olyan módon készül el, mint a normál implantálás eseténben.

A SMART Guide technológia előnyei

Rövidebb műtéti idő

A lehető legfejlettebb előkészületeknek és az egyedi műtéti sablonnak köszönhetően, a beavatkozás ideje a töredékére csökkenthető.

Kevesebb kellemetlenség és fájdalom

Szemben a hagyományos, szabadkézzel végzett implantációval, lehetőséget biztosít ahoz, hogy minimális sebejtés mellett történjen a kezelés.

Elkerülhető kiegészítő beavatkozások

A meglévő anatómiai adottságok maximális kihasználásának köszönhetően, sok esetben elkerülhetőek a költséges és kellemetlen kiegészítő műtétek (csontpótlás).

A lehetőségekről és a beavatkozás részleteivel kapcsolatban kérjen konzultációt fogorvosától.